Osvaldas

Sutikus ir trumpai pabendravus su Osvaldu sunku įtarti, kad vaikinas turi negalią. Bet visgi jis pasakoja, kad, būdamas autistiškas, patyrė nemažai sunkumų. „Nepasitikėjau savimi, nepavykdavo susirasti nuolatinio darbo, gyvenimas buvo gana chaotiškas,“ – prisimena vaikinas. Tai nesuteikė Osvaldui taip reikalingo stabilumo, jis negalėjo turėti ilgalaikių planų, buvo priklausomas nuo artimųjų, todėl patirdavo nerimą ir kitų psichikos sveikatos iššūkių.

„SOPA“ įtraukė Osvaldą į projektą , kurio metu aiškinosi jo lūkesčius, stipriąsias puses, padėjo pasirengti gyvenimo aprašymą ir pasiūlė išsibandyti jėgas pas darbdavius, su kuriais organizacija bendradarbiauja. Po kelių bandymų skirtingose vietose vaikinas pakliuvo į sporto prekių tinklą „Decathlon“. Čia jam buvo pasiūlytos salės darbuotojo, prižiūrinčio tvarką prie matavimo kabinų, pareigos.

Pradėjęs parduotuvėje dirbti nuolat, Osvaldas rodė iniciatyvą daryti daugiau, siūlė savo pagalbą kolegoms, todėl netrukus buvo pakviestas išbandyti konsultanto pareigas, kurios reikalauja platesnių gebėjimų, lavina bendravimo įgūdžius, taip reikalingus daugelyje kitų sričių.

Šiandien Osvaldas sau kelia dar aukštesnius tikslus. „Po mokyklos studijų nesirinkau, o dabar galvoju, kad galbūt reikėtų mokytis, įgyti specialybę“, – pasakoja Osvaldas. Vaikiną ypač džiugina ir pagaliau pasiektas finansinis stabilumas. „Šiandien jau nesu toks priklausomas nuo artimųjų, galiu net planuotis išvykas, pavyzdžiui, šiuo metu su draugais organizuojame kelionę į Olandiją, kur vyks mano mėgstamos grupės koncertas“, – savo istorija dalinasi Osvaldas.

 

 

Prisidėk, kad sėkmės istorijų būtų daugiau: https://www.aukok.lt/projektai/Negalia-netrukdo-dirbti